„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

duminică, 21 decembrie 2014

PARTICIPAREA LA CONCURSUL ROMANIAN KUKAI ÎN 2014

2014 este al treilea an care arată stabilizarea numărului de participanți anual la nivelul anului 2010. Creșterea exagerată din 2011 a fost un accident nedorit, circa 20 de participanți noi veniți și dispăruți ulterior încercau să se voteze reciproc. Numărul participanților diferiți dintr-un an este acum în jur de 110.


Iar cel al totalui de participări dintr-un an de aproximativ 720.



În graficul următor se poate vedea aceeași stabilizare a numărului mediu de participări dintr-o lună, precum și numărul maxim atins într-una din lunile anului. Și aici fiind evidentă tendința stabilizării.


Interesant este și graficul numărului de participări dintr-un an ale celor 115 participanți diferiți din acest an. El arată o fidelizare a unei părți consistente a lor: 25 au participat la toate cele 12 concursuri, 8 la 11, 5 la 10, 6 la 9.


Merită remarcat și faptul că există un reviriment al noilor veniți, 47 în acest an, deși el trebuie ponderat cu un număr la fel de mare al participanților meteorici, 23 numai o dată, 10 doar de două ori. Compensînd totuși cu 10 noi veniți care au participat continuu din momentul apariției.







Niciun comentariu: