„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 17 decembrie 2012

PARTICIPĂRI 2012



        Anul 2012 este primul an în care, după 5 ani de creştere continuă, concursul lunar ROMANIAN KUKAI are un recul. Numărul participărilor a revenit la nivelul anului 2010. Iar numărul noilor veniţi a fost doar de 28, ridicînd numărul total al celor care au participat măcar o dată la concurs la 260. Iată, mai jos, un grafic al numărului de participări din cei 6 ani: 

 

La fel s-a întîmplat şi cu numărului total de participanţi activi într-un an care a scăzut şi el la nivelul lui 2010:

 

Şi în ce priveşte recordul lunar al participărilor dintr-o lună şi media anuală a participărilor lunare, graficul reflectă aceeaşi scădere.


 În graficul următor, este evidenţiată distribuţia participanţilor din 2012 după numărul total de participări. Singura creştere din acest an este a participanţilor fideli care au participat la toate cele 12 concursuri, aceştia ajungînd la 20 faţă de 18 în anul anterior.


Se observă o polarizare a participanţilor: 45 participă de multe ori (9-12 ori), numai 12 aşa şi-aşa (6-8 ori) şi 59 sînt cei care renunţă după un număr mai mic sau mai mare de încercări mai curînd infrucutoase (1-5 ori). Acelaşi grafic sub formă de plăcintă feliată arată aşa:


Puteţi vedea lista tuturor participanţilor din 2012 aici.




Niciun comentariu: