„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

marți, 16 octombrie 2012

APEL urgent



Maxianne Berger din Montréal, Canada, şi Mike Montreuil din Ottawa, Canada, lansează  un apel care se adresează creatorilor de tanka, în vederea publicării unei antologii de tanka în limba franceză, planificată să apară în primăvara anului 2013.

Se are în vedere scurtimea, lejeritatea şi subtilitatea sa. Se caută poeme care prin simpla lor expresie vor evoca o reacţie de emoţie cititorilor şi nu poeme care specifică o emoţie sau un sentiment utilizând numele său abstract. Preferăm tanka  sau linii între fragmente care formează versuri care rămân curgătoare: se evită reţetele de farmacie, nu e necesară legarea tuturor versurilor pentru a explica atunci când juxtapunerea insăşi poate stabili legatura.

Pot fi trimise până la 10 tanka de poet. Nu se cere ca tanka să fie inedite. Noi căutăm excelenţa. Toate celelalte publicări prealabile vor fi recunoscute.

Trimiterea poemelor se face prin internet în perioada
4 septembrie - 31 octombrie 2012.

Adresa la care se trimit poemele este: petitsnuages@bell.net
Subiectul: soumission tanka 2012 <numele vostru aici>

Nu se accepta ataşamente, totul trebuie să apară în mesaj. În plus, trebuie respectat formatul:

Aliniat la stânga,
5 versuri
Un minim de punctuaţie
Numele după fiecare tanka
Numele lucrării unde a apărut, eventual data.

 „premier vers
deuxième vers
troisième vers
quatrième vers
cinquième vers
votre prénom votre nom
détails de publication préalable si cela s'applique“

Din partea Editurii şi a directorului antologiei, fiecare poet publicat va primi un exemplar de antologie după imprimare şi va putea procura şi alte exemplare cu  60% din preţ (încă nefixat).


Niciun comentariu: