„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 19 decembrie 2011

2011 - PREZENŢE ROMÂNEŞTI



2011 a fost un an de cotitură în ce priveşte activitatea site-ului PREZENŢE ROMÂNEŞTI. Atunci cînd există măcar două persoane inimoase şi întreprinzătoare lucrurile încep să meargă aproape de la sine. Şi asta s-a întîmplat cu Maria Tirenescu şi Cezar Florin Ciobîcă. Nu numai că au făcut un număr foarte mare de postări despre prezenţele româneşti în concursuri, reviste şi pe site-uri din afară, dar, ei înşişi participanţi la multe din acele acţiuni, au fost cel mai rapid informaţi despre ceea ce se întîmplă.













Faţă de numărul lor egal de postări, 41 fiecare, ceilalţi autori de pe blog, au avut contribuţii mai modeste: Virginia Popescu – 8, Manuela Dragomirescu – 3, Patricia Lidia – 3, Corneliu Traian Atanasiu – 3. Este motivul principal pentru care activitatea site-ului aproape că s-a dublat faţă de anul trecut, lucru care poate fi observat în graficul de mai jos.





Al doilea motiv al numărului mult mai mare de semnalări este însă, lucru şi mai îmbucurător, faptul că tot mai mulţi dintre autorii români care s-au apropiat recent de haiku participă şi la actitităţi din afară. Şi nu e deloc de neglijat că lucrurile se întîmplă şi datorită acestui site care promovează prezenţa lor, cît şi informaţiilor despe concursurile din afară pe care le-a postat constant Maria Tirenescu pe ROMANIAN KUKAI.






Niciun comentariu: