„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

duminică, 7 martie 2010

A treia intalnire din 2010 a cercului de haiku

Bucuresti, Cafe Verona, Carturesti, 6 martie 2010

Au participat 9 persoane :

Clelia Ifrim
Manuela Dragomirescu
Radu Ignatescu cu sotia
Catalina Popescu
Dan Doman
Angela Ciucu
Corneliu Atanasiu
Ioana Dinescu



Dupa ce Corneliu ne-a prezentat 2 pps-uri din ciclul „Cercul de studii pentru initierea in haiku” si s-au consumat din nou argumentele pro si contra creari unor astfel de colaje, discutia s-a axat pe comentarea catorva haiku-uri si dezbaterea unor subiecte generale legate de estetica haiku-ului.

Tangential s-a discutat si despre alte forme de lirica/proza nipona, ca de exemplu haibun si renga. Aici Clelia a venit cu o idee interesanta: scrierea unui poem renga prin participarea tuturor membrilor grupei. Tot ea ne-a informat si despre formele de renga moderna, numita renshi.

S-a dezbatut apoi problema reluarii rubricii „Un haiku pe zi”. Corneliu a aratat motivele care l-au determinat sa intrerupa activitatea zilnica la aceasta rubrica. S-a pus problema reluarii ei, sub conducerea altor membrii, Corneliu venind cu propunerea ca mai multe persoane sa-si imparta periodic aceasta sarcina. Nu s-a luat inca nici o hotarare definitiva. Asteptam si opiniile celorlalti colegi de grup.

In continuare s-a discutat problema comentariilor saptamanale de pe grupul yahoo, comentarii care sunt in continuare mai degraba o exceptie care confirma regula: cei care le practica regulat reprezinta o minoritate pe grup.

Ultimul punct l-a reprezentat discutia despre revista online. S-a facut analiza stadiului in care se afla pregatirile pentru primul numar. S-au trecut in revista si s-au redistribuit sarcinile fiecaruia, s-a dezbatut sistemul de strangere a materialelor.
Pentru cei care nu au fost de fata la intalnire, dar care doresc sa participe la editarea revistei: va rugam sa trimiteti un mail lui Corneliu sau mie, in care sa specificati cum ati dori sa contribuiti (materiale, rubrici, etc.), ca sa va putem inscrie pe lista colaboratorilor. Veti primi apoi instructiuni in legatura cu modul in care veti trimite materialele. Termenul limita pentru trimiterea materialelor este 1 aprilie.

Urmatoarea intalnire a fost stabilita, avand in vedere ca la inceputul lunii aprilie este Pastele, pe data de 17 aprilie, tot la ora 14.00.

Niciun comentariu: