„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

miercuri, 23 decembrie 2009

RETROSPECTIVA 2009 - VOTUL PUBLICULUI

Nu vreau să trag concluzii pripite, dar este destul de evident că există preferaţi ai publicului. Votul publicului (participanţi, şi neparticipanţi la concurs) a stabilit mereu o altă ordine decît cea a juriului. Merită să fie pusă în evidenţă şi ea. Dacă n-am mai făcut un clasament al fiecărei luni în funcţie de acest vot, oricine a avut acces la tabelul voturilor şi a putut s-o facă singur.


La sfîrşit de an merită să vedem şi cum ar fi fost dacă luam în consideraţie votul publicului. Pentru asta am întocmit un clasament pe întreg anul 2009, luînd în consideraţie primele 6 punctaje din fiecare lună şi acordînd 6 puncte pentru primul loc şi descrescînd 1 punct pentru locul 6. Iată cum arată clasamentul final:




Să comparăm cu un clasament al cîştigătorilor în care am acordat acelaşi punctaj, între 6 şi 4, numai primilor 3 clasaţi de juriu (primele 3 luni sînt cu votul participanţilor):




9 nume apar în ambele clasamente: Henriette Berge, Eduard Ţară, Doina Bogdan Wurm, Livia Ciupav, Maria Tirenescu, Valeria Tamaş, Vali Iancu, Felicia Leş. Dar în continuarea clasamentului celor premiaţi se regăsesc şi ceilalţi aflaţi în prima parte a clasamentului publicului.





Niciun comentariu: