„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

marți, 10 noiembrie 2009

O felie de lună



Revista noastră online, O felie de lună, porneşte la drum. Începînd de astăzi, redactorii noştri vor primi şi vor selecta trimiterile voastre pe genuri literare, după cum urmează:


· Manuela Miga - haiku (pînă la 20 de fiecare autor pentru primul număr)

· Magdalena Dale – tanka (pînă la 10 idem)

· Dan Doman - poezie în lanţ (oricît)

· Corneliu Traian Atanasiu - haibun (pînă la 3)

· Sorin Toma Boc, Corina Ion – haiga (veţi fi înştiinţaţi în detaliu de cei care se ocupă de această secţiune; oricum, precizăm că nu e vorba de foto-haiku, ci de desen/pictură cu haiku)


Încercăm să publicăm traduceri şi informaţii despre alte arii lingvistice de care se vor ocupa şi pentru care vor primi materiale de la voi pentru:


· Germană – Ioana Dinescu

· Franceză – Maria Tirenescu, Virginia Popescu

· Engleză – Ana-Maria Trandafir

· Italiană – Olga Neagu (poate, rămîne să ne confirme)


Sîntem interesaţi de articole pe teme teoretice şi ne propunem ca în fiecare număr să găsiţi contribuţii recente din partea redactorilor sau a altor doritori, cu condiţia să menţionati materialele de referinţă şi sursele citate. De această rubrică se ocupă Manuela Miga şi Corneliu Traian Atanasiu.


Dorim să cuprindem tot ce se publică pe suport de hîrtie, dar şi online prin semnalări şi recenzii de carte. Responsabil – Corneliu Traian Atanasiu.


Vom avea şi o rubrică Dialog cu cititorii de care va răspunde Manuela Miga.


În fiecare număr vom avea şi cîte un medalion al unuia din poeţii din vechea generaţie. De acest lucru se va ocupa Dan Doman.


Reamintesc adresa revistei, pe care vom primi corespondenţa voastră: revistaroku@gmail.com. Orice ne trimiteţi trebuie să fie îndreptat către o rubrică indicată la subiectul mailului, exemplu:


Subject: haiku

Subject: traduceri, inrormaţii, semnalări de articole din engleză

Subject: dialog cu cititorii


Pentru primul număr, care va apărea în iarnă, aşteptăm contribuţiile voastre pînă la 31 decembrie.



Niciun comentariu: