„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 18 mai 2009

Mîine de la ora 17 - Seară Japoneză în Timişoara Muzicală



"O premiera absoluta va aduce sabii si tobe, Kendo si muzica, spiritul luptei samurailor si tunetul nipon al taiko, shinai de bambus si poetica haiku, gratia Ikebanei si rafinamentul Iaido pe scena Timisoarei Muzicale a Filarmonicii Banatul."

Anunţul, cam bombastic, este preluat de pe site-ul agenda al manifestărilor culturale din Timişoara. Agenda mai spune:

"Ineditul eveniment va avea loc marti, 19 mai, de la ora 19, in sala Capitol, sub genericul Seara Japoneza. Recitalul de percutie contemporana va fi sustinut de ilustrul muzician Doru Roman, care va interpreta lucrari compuse de Kitazume, L.Manolache, M.Ishii, Violeta Dinescu si M. Minoru. Nu lipsesc din program prime auditii, cu sonoritati ingenioase, ale unor intrumente exotice. Realizat dupa conceptul regizorului Ion Ardeal Ieremia, spectacolul cuprinde demonstratii live, inclusiv de jigeiko (lupte libere) ale Clubului de Kendo Sam-Sho, condus de sensei Ianas Florin care va sustine in fata publicului si o secventa de Iaido. Doi actori/dansatori din Compania Passe-Partout a lui Dan Puric si versurile scrise special pentru acest eveniment de Ion Bogdan Stefanescu vor completa reteta Serii Japoneze."

Ce ne interesează pe noi, are loc în preambulul ineditului eveniment, la ora 17:

"Show-ul va fi precedat, in foaierul Filarmonicii, de lansarea unei antologii de haiku si o demonstratie de Ikebana, oferite de Manuela Miga."

24 Fun botează volumul lansat Anthologie de haiku Romanian Kukai. Asta-i soarta informaţiilor de la noi. Pentru a nu avea îndoieli asupra copertei:




Niciun comentariu: