„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

luni, 10 martie 2008

O manifestare plină de succes

După cum anunţam în 28 ianuarie, domnul Jules Cohn Botea, membru al Societăţii medicilor scriitori şi publicişti din România, al Societăţii Române de Haiku şi al Clubului de artă fotografică a medicilor, pregătea o expoziţie de fotohaiku.

Vernisajul expoziţiei a avut loc în data de 11 februarie 2008, la orele 16.30, în sala rondă a Cercului Militar din Bucureşti. Au fost prezente 43 de persoane, membri ai cenaclului Florin Vasiliu şi Vasile Cîrlova, precum şi ai Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti şi Arfomed, precum şi cunoscuţi ai amfitrionului.

Despre cele prezentate în expoziţie şi activitatea domnului Jules Cohn Botea, au vorbit doamnele Cornelia Atanasiu,Vali Iancu şi Paula Romanescu (colege la cenaclul Haiku), Gral.prof.Titus Popescu (conducătorul cenaclului Vasile Cîrlova), Dr.Bogdan Constantin din partea SMSP şi Prof.Dr.Cinteză Mircea din parte Arfomed.

Expoziţia a fost deschisă între 11 şi 24 februarie, fiind vizitată de 652 de persoane, unele care au auzit cu această ocazie pentru prima oară de haiku. Domnul Jules Cohn Botea a fot în permanenţă de faţă însoţind vizitatorii ca o gazdă plină de bunăvoinţă, gata să iniţieze pe cei prezenţi într-o artă încă nouă pentru publicul bucureştean.

Doamna Ghiţescu minunîndu-se de cele văzute

Cîteva păreri pe bună dreptate elogioase au fost consemnate în cartea de impresii de vizitatori anonimi, aflaţi pentru prima oară în faţa unei atît de reuşite asocieri a imaginii cu poezia:


Mulţumesc pentru lecţia preţioasă. Încerc să mă bucur de momentul trăit.

Printre cuvinte, imagini în amurg, de o răscolitoare sensibilitate.

Felicitări pentru duminica gândului, prospeţimea condeiului şi sensibilitatea poetului.


Mai multe imagini, atît de la vernisaj, cît şi a celor expuse puteţi vedea dacă faceţi clic pe linkurile de mai jos:

http://www.flickr.com/photos/24361380@N05/sets/72157604047952048/show/

http://www.flickr.com/photos/24461768@N06/sets/72157604064740303/show/




Niciun comentariu: