„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

marți, 11 decembrie 2007

Două noi site-uri se adaugă constelaţiei Haiku

Peisajul, încă modest populat, al locurilor de întîlnire destinate iubitorilor de poezie niponă s-a îmbogăţit luna asta cu încă două site-uri nou-nouţe. Lucrul cel mai îmbucurător este însă faptul că facilităţile şi oportunităţile oferite de internet au fost puse la lucru de încă două persoane cu iniţiativă şi spirit întreprinzător.

Primul dintre ele este Iarna în România, realizat de Maria Tirenescu. El este un blog sezonal oferit tuturor doritorilor pentru a-şi publica propriile creaţii cu tematică de iarnă. Propunerea Mariei vine în continuarea seriei de site-uri sezonale începută cu PRIMĂVARĂ TÎRZIE şi continuată cu o vară de neuitat şi "niciodată toamna nu fu mai frumoasă sufletului nostru bucuros de moarte".

Cei care doresc să-şi publice realizările pe site-ul iniţiat şi administrat de Maria trebuie să aibă (sau să-şi facă) un cont Google, să-i adreseze Mariei o cerere de a deveni autori (contributors) pe acel blog la adresa mtirenescu@yahoo.com şi să dea apoi curs invitaţiei primite prin mail. Pentru Maria este o experienţă nouă şi interesantă şi, aşa cum a ştiut să cîştige mereu din ceea ce a făcut, sper că va se va descurca cu brio.

Flavia Muntean, o prezenţă recentă în mijlocul nostru, încearcă să deschidă o nouă perspectivă pentru amatorii de discuţii prin intermediul netului. Pînă acum ei avut la dispoziţie în ROMANIAN KUKAI un blog destinat concursului şi publicării de informaţie, trei bloguri sezonale unde au putut să posteze ca autori creaţiile personale şi un grup de discuţii ROMANIAN HAIKU, unde se puteau iniţia topice şi se puteau primi replici de la membrii grupului.

Flavia ne cheamă pe un forum. Este un gen de site care prezintă o structură de organizare mai eficientă pentru a purta discuţii. Site-ul administrat de ea se numeşte La portiţă şi nu necesită prea mult efort pentru a deveni membru. Trebuie completat doar un formular de înregistrare şi obţinută aprobarea administratorului.

Deocamdată există următoarele rubrici destinate discuţiilor:

Despre "La portita"

· Discutii despre forum

· Intrebari diverse

· Bun venit La portita!

· Pagina cu "La multi ani!"

· Pagina noilor veniti

Atelierul de creatie

· Haiku

· Haibun

· Senryu

· Tanka

· Haiga

Biblioteca de literatura nipona si de inspiratie nipona

· Despre haibun

· Despre senryu

· Despre tanka

· Despre haiga

· Despre haiku

· Carti si articole

· Alte site-uri si forumuri

· Scriitori romani si straini

Concursuri

· Alte concursuri

· Concursuri "La portita"

Pagini personale si altele

· Cum va puteti deschide un jurnal

· Discutii diverse

Dacă veţi avea curajul să daţi curs invitaţiei, veţi beneficia de o experienţă inedită şi vă veţi îmbogăţi cunoştinţele şi priceperile de a activa pe internet.

Pe site-urile constelaţiei ROMANIAN KUKAI veţi găsi linkuri către aceste două noi stele care îi remodelează conturul şi simbolistica.


Niciun comentariu: