„Cred că un mare poet fără discipoli este ca un om fără copii.”

Eduard Ţară


locul desfăşurării primului kukai din România, locul unde puteţi găsi informaţii despre fenomenul haiku din ţară şi nu numai

miercuri, 13 iunie 2007

OGLINDIRI - PREMII ŞI PREMIAŢI


Un club al celor ce scriu poezie de sorginte niponă e musai să aibă şi o vitrină cu trofee. Şi, cum de-a lungul vremii autorii români au participat la concursuri internaţionale şi au obţinut distincţii demne de laudă, se cuvine ca ele să fie consemnate şi expuse pentru a fi vizibile pentru toţi vizitatorii.

Această idee ne-a îndemnat să adăugăm încă un site constelaţiei noastre, un alt blog pe care l-am numit OGLINIDIRI. Oglinidiri este un nume care spune multe despre felul de a fi al haiku-ului, poem în care, modest, se află faţă-n faţă două oglinzi, realitatea lumii şi a omului, cu o reverberaţie infinită. Oglinda respectivă este însă şi una a reuşitelor autorilor, dar şi a unor poeme cu adevărat reuşite, de excepţie, care pot servi de model celor ce se iniţiază în această artă subtilă. Poemele premiate sînt cu adevărat creaţii valoroase, memorabile.

Prezentăm deocamdată în OGLINDIRI două feluri de pagini: rezultate ale concursurilor interne şi premiile obţinute de autori. Concursurile sînt prezente cu premiile şi menţiunile pe care le-au acordat la o anume ediţie, autorii cu toate premiile pe care le-au obţinut de-a lungul vremii (pentru cei cea au obţinut prea multe distincţii am pus mai multe pagini).

În pagina principală este prezentă doar o singură postare pentru ca încărcarea şi rularea ei, fiind vorba de imagini, să fie lejeră. Dar se poate accesa cu uşurinţă din Ce găsiţi aici (arhiva blogului) orice pagină doriţi.

Aşteptăm ca şi alţi premiaţi să ne trimită poemele lor specificînd unde şi cînd le-au obţinut.

Mulţumim celor care ne-au ajutat să dăm un look mai prezentabil site-ului: Hermin Abramovitch, Călin Ioan Acu, Andreea.

Niciun comentariu: